SUOMEN VESIHIIHTOURHEILU
FINNISH WATERSKI SPORTS
Kilpailusäännöt

Kuviot

Ideana kuviohiihdossa on "temppujen" teko veneen perässä. Jokainen temppu on pisteytty ja lopuksi lasketaan yhteen kaikkien tehtyjen liikkeiden pisteet. Aikaa "temppujen" tekoon on kaksi vetoa, jotka ovat kestoltaan 15 sekuntia/veto. Ajanotto alkaa ensimmäisestä tempusta. Liikesarja ei saa sisältää kahta samaa "temppua", pois lukien pyörähdykset ja käännökset joita saa tehdä molempiin suuntiin (myötäpäivään ja vastapäivään yksi molempiin suuntiin). Tuomarit arvostelee, joko hyväksyy tai hylkää, "temput". Lähdöistä, joita on kaksi kappaletta, voi saada myös pisteitä. Köyden mitta on vapaa ja vetoveneen nopeuden saa hiihtäjä päättää.  

Pujottelu

Ideana on pujotella veneen perävanan puolelta toiselle. Pujottelussa ylitykset ovat, joko 0.5 tai 1 pisteen arvoisia; esimerkiksi kahdella jalalla tehty vanan ylitys on 0.5 pisteen ja yhdellä jalalla suoritettuna se on 1 pisteen arvoinen. Suoritus koostuu kahdesta vedosta, aikaa kummassakin on 15 sekuntia. Ajanotto alkaa kun hiihtäjä jaloilla ollessaan ensimmäisen kerran liikkuu laineen ulkoupuolelta laineen keskustaa kohti. Kahdesta vedosta toinen hiihdetään etu- ja toinen takaperin. Jos hiihtää molemmat suoritukset etuperin, niin huonomman vedon pisteistä saa vain puolet. Köyden pituus on määrätty sääntökirjassa 23 metriä pitkäksi. Vetoveneen nopeuden saa hiihtäjä päättää.

Hypyt

Ideana on hypätä mahdollisimman pitkälle. Jotta hyppy olisi hyväksytty, alas tullessa jalkojen pitää olla eteen päin, maksimi kääntyminen on 90 astetta sivulle, ja lopettaa suoritus normaaliin hiihtoasentoon. Pakollisena varusteena on aina käytettävä kypärää. Vetoveneen nopeuden saa hyppääjä päättää kuitenkin niin että maksimi on 72 km/h. Hyppyjen pituudet mitataan videomittauksella.

Paljainjaloin vesihiihdon säännöt voit ladata täältä:

IWSF säännöt (english)
IWSF Procedures Policies & Guidelines (english)
EAME säännöt (english)
EAME Procedures Policies & Guidelines (english)

 


 


Yleistä
Kilpailusäännöt
Tapahtumakalenteri
Linkit
Suomalaisia hiihtäjiä
EtusivuUutiset2008 EAME U21 Championships BarefootTournamentWakeboardForumIn EnglishYhteystiedot